‘Dorpen in de gemeente Delfzijl kunnen de pleuris krijgen’

Raadslid Edward Stulp (Lijst Stulp) is helemaal klaar met de bezuinigingen op de sportparken in de dorpen van Delfzijl.

Stulp is van mening dat het college alle aandacht steekt in Delfzijl en dat de andere dorpen in de gemeente ‘de pleuris kunnen krijgen’ als het gaat om het sportbeleid.

Ergernissen over de uitvoering
Bijna twee jaar geleden heeft de gemeenteraad besloten om kleinere voetbalclubs te privatiseren om zo geld te besparen. Daarnaast moet het aantal sportparken worden gereduceerd tot een park voor de noordelijke dorpen en eentje in het zuiden van de gemeente Delfzijl.

Dit betekent onder meer dat voetbalclubs in Godlinze en Meedhuizen moeten samengaan met voetbalclubs in buurgemeenten. Volgens Stulp is dat besluit wel genomen maar is er nog weinig duidelijk over de uitvoering van die plannen en daar ergert hij zich aan.

‘Zwabberbeleid’
Stulp: ‘Er is geen duidelijkheid over dit zwabberbeleid. Er is uiteindelijk besloten om te bezuinigen maar aan de uitvoering wordt geen aandacht besteed. Alle aandacht wordt geschonken aan de nieuwe sportcomplexen in Delfzijl maar de dorpen worden vergeten. Deze clubs weten nu absoluut niet waar ze aan toe zijn en wat de privatisering nu precies inhoudt’.

Sport-wethouder Jan Menninga snapt niets van de ophef van Edward Stulp en zegt druk bezig te zijn om de privatisering van de sportclubs handen en voeten te geven.

Inzet: spelen op eigen veld
Menninga: ‘De inzet is dat voor 30 juni 2015 de sportclubs weten waar ze aan toe zijn. Omdat een begrotingsjaar van een voetbalclub anders loopt dan die van de gemeente krijgen de clubs in juni bericht over de vervolgstappen. We willen dit goed uitvoeren zodat de kleine sportverenigingen zoals de voetbalclubs in Godlinze en Meedhuizen gewoon op hun eigen veld kunnen blijven spelen.’

Daarnaast wordt er volgens de wethouder de komende jaren nog meer bezuinigd op sportbeleid en dat moet eerst op een rijtje gezet worden voordat er vervolgstappen komen.