Harrie Houwerzijl stapt uit VVD-fractie Delfzijl

Harrie Houwerzijl stapt uit VVD-fractie Delfzijl

"Krijg geen ruimte om eigen mening te ventileren"

Raadslid Harrie Houwerzijl stapt uit de VVD-fractie in Delfzijl. Als reden geeft hij een verstoorde verhouding met fractievoorzitter Arie Heuvelman op. Hij gaat verder als Lijst Houwerzijl.

Volgens Houwerzijl is dit de tweede keer dat hij de stap overweegt maar heeft hij de knoop nu definitief doorgehakt. Aanleiding is dat de verhoudingen zo bekoeld zijn dat men elkaar niet eens meer groet.

Geen steun

Houwerzijl zegt te weinig steun van zijn fractie te krijgen en van van de fractievoorzitter in het bijzonder. ,,Heuvelman en ik hebben elkaar nooit zo gelegen. Met alle respect voor wat hij voor Delfzijl heeft gedaan en nog doet vind ik dat hij in de politiek te veel voor zijn eigen belang gaat. Daarnaast en vooral vind ik dat ik te weinig ruimte krijg om mijn mening te ventileren. Ik heb het gevoel dat dat niet kan maar ik ben niet in dienst van Heuvelman.”

Aanvaring Stulp

Een aanvaring vorige week met Edward Stulp van de Lijst Stulp staat er volgens Houwerzijl buiten. ,,Dat los ik met Stulp wel op. Hij kan rekenen op mijn excuses.

Lijst Houwerzijl

Houwerzijl zal zich tijdens de raadsvergadering presenteren als Lijst Houwerzijl en is van plan volgend jaar met zijn lijst aan de verkiezingen mee toe doen.

Het raadslid zal zijn lidmaatschap van de VVD niet opzeggen. ,,Ik ben 41 jaar lid en ik ben en blijf een liberaal.”