‘Delfzijl in uitverkoop gedaan in leefbaarheidsplan’

De gemeenteraad van Delfzijl moet zich in een extra raadsvergadering uitspreken tegen het woon- en leefbaarheidsplan voor de Eemsdelta. Dat vindt de lokale partij Fractie 2014.

In het plan staat beschreven hoe Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum gezamenlijk kunnen inspelen op de verwachte bevolkingsdaling. Gesproken wordt over een gemeenschappelijk woningmarkt- en voorzieningenbeleid. Vijfendertig instellingen, waaronder woningcorporaties, onderwijs- en zorginstellingen hebben hun handtekening onder het plan gezet.

Volgens Jan Menninga van Fractie 2014 komt Delfzijl er in het plan bekaaid vanaf. Zo moeten de komende jaren nog bijna zeshonderd woningen worden gesloopt en zou er onvoldoende worden ingespeeld op de economische ontwikkelingen in en rond de havenstad. ‘Delfzijl is in de uitverkoop gedaan’, zegt Menninga.

De Lijst Stulp in de gemeenteraad van Delfzijl steunt het verzoek voor een extra raadsvergadering. De VVD komt vrijdag aan het eind van de dag met een schriftelijke reactie, waarin forse kritiek wordt geuit op het woon- en leefbaarheidsplan.