Lokale raadsfracties in Delfzijl en Loppersum lanceren nieuwe herindelingvariant.

Lijst Stulp (Delfzijl) en Loppersum Vooruit verwijten een aantal bestuurders en raadsleden in Noord-Groningen in met name Appingedam en Eemsmond ‘grootheidswaanzin’. Om de vorming van de supergemeente G7 (100.000 inwoners) af te wenden, stellen de twee lokale fracties voor om de herindeling te beperken tot een fusie van slechts twee gemeenten: Delfzijl en Loppersum.

De raden van Loppersum en Delfzijl spraken zich tot nu toe in meerderheid uit voor een fusie tussen Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum (DEAL). Nu Eemsmond en Appingedam opteren voor de G7 sturen Lijst Stulp en Loppersum Vooruit liever aan op de vorming van Groot Loppersum, die bestaat uit Delfzijl en Loppersum. Volgens raadslid Edward Stulp kunnen industrie- en havenstad Delfzijl en de agrarische gemeente Loppersum elkaar versterken. Beide partijen gaan deze week de boer op met de nieuwe variant om andere fracties in de twee gemeenten hiervoor warm te maken. Op 15 oktober praten alle raden in Noord-Groningen over herindeling.

 De lokale partijen Lijst Stulp en Loppersum Vooruit werken met elkaar samen binnen Groninger Belang die in provinciale staten is vertegenwoordigd.