Roep om aftreden Delfzijlster wethouder

Lijst Stulp, één van de coalitiepartijen in Delfzijl, vindt dat wethouder Jan Wolthof (D66) nog voor de verkiezingen moet opstappen.

Volgens fractievoorzitter Siewert van der Zweep geeft Wolthof moedwillig foutieve informatie over de aanpak van de sportparken in Delfzijl.

Sport op de schop
Vanwege het teruglopende aantal sporters gaan de sportvoorzieningen in Delfzijl op de schop. Het is onder meer de bedoeling dat Sportpark Uitwierde sluit. Lijst Stulp is furieus omdat het nieuwe sportplan een investering vergt van 2,7 miljoen euro terwijl de wethouder altijd heeft beweerd dat zijn plannen zouden leiden tot bezuinigingen.

‘Geringe winst’
Van der Zweep noemt de bezuiniging marginaal. Hij heeft berekend dat het ruim 33 jaar duurt voordat de investering van 2,7 miljoen euro is terugverdiend. Volgens Van der Zweep weegt dat niet op tegen bijvoorbeeld de sluiting van Sportpark Uitwierde.

Geen gehoor
Aan de roep van Lijst Stulp is tot nu toe geen gehoor gegeven. De gemeenteraad van Delfzijl heeft het voorstel van Wolthof afgelopen donderdag goedgekeurd. De wethouder wil niet reageren op de aantijgingen van Lijst Stulp. Hij wijst op het besluit van de gemeenteraad.